A Rolex Replica tengeralattjáró nagy haladása

A Rolex Submariner 6204, amelyet eredetileg 1953-ban vezettek be, valójában az első karóra volt, amely vízálló volt 100 méter mélységben. Annak ellenére, hogy a Blancpain Fifty Fathoms technikailag a világ első merülési órája volt, a Rolex Submariner replika végül a modern merülésidő archetipévé vált.
A Submariner folyamatos gyártásban maradt az első bevezetése óta, több mint hat évtizeddel ezelőtt; rendkívül hosszú és figyelemre méltó története ellenére a Submariner általános esztétikája hihetetlenül következetes maradt – és jó okból is. A Tengeralattjáró valódi, de tipikus, és megjelenése az időmérő gyártók egyik legidősebb és legszélesebb körben felismerhető kivitele.
Bár nem ez volt az első óra, amelyet kifejezetten a SCUBA búvárkodáshoz fejlesztettek ki, egyetlen időmérő sem játszott fontos szerepet az általános merülésóra kategóriájának kialakításában és előmozdításában, mint a hamis Rolex Submariner. A tengeralattjáró a karórák iparának leg ikonikusabb és leginkább utánozott mintái közé tartozik, és szinte minden ma gyártott merülési órát valamilyen módon befolyásolt az eredeti tengeralattjáró esztétikája és jellemzői.

jg
Három különféle tengeralattjáró hivatkozást bocsátottak ki gyártásának első két évében; ezt a modellt azonban széles körben tekintik a legelső Submarinernek, amelyet Rolex valaha előterjesztett. A korai Submariner hivatkozások nagymértékben a Rolex meglévő Turn-O-Graph órájának tervezésén alapultak.
A Tengeralattjáró nagyon vízálló, öntekercses óra volt, amely csupán a napszakot jelenítette meg másodperckezes kézzel. Mivel a Submariner történetében hihetetlenül korai helyet kapott, ez a replika órák darabja a “Mercedes” stílusú kéz bevezetésének idõpontja volt, és ehelyett “ceruza” stílusú kezekkel szerelték el, mint az eredeti Turn-O-Graphon. Sőt, súrlódással szerelt, időirányító előlapja kétirányban forog, és alumínium előlapjának betéte gyakran karcolódik és elhalványul hosszabb távú használat, sósvíz és napfény hatásának kitéve.
Annak ellenére, hogy a Rolex még mindig nem hozza létre a Submariner formátumát, a kortárs Submariner referenciák többsége ma dátum-komplikációval rendelkezik 3 órakor, és a kísérő Cyclops nagyító lencsével zafírkristályaikat látják. A Submariner nagy számú nemesfém verziója létezik.
A gyökerekhöz igazodva, a luxusreplikát fekete tárcsaval gyártják, és az előlap-betét is opcionálisan létezik, amelyet a gyűjtők vastag tokjuk és zöld színű profiljuk miatt “Hulk” -nak neveztek. A Submariner órák legfrissebb óráinak valószínűleg legjelentősebb frissítése az előlap-betét anyagának megváltozása. A karcolásokra és elhalványulásra hajlamos alumínium kézműves készítmények helyett a modern Submariner előlap-betét most a Cerachromból készül, a Rolex szabadalmaztatott kerámia keverékéből, amely gyakorlatilag karcálló és soha nem fakul meg a sós víz és a napfény hosszantartó kitettsége miatt.