TAG Heuer Carrera órája

Mint mindannyian tudjuk, a TAG Heuer néhány hónappal ezelőtt bevezette a Defy Classic két változatát, a Defy sorozat nevezési alapmodelljeit a Baselworld 2018-ban. Jean-Claude Biver vezetõjeként a TAG Heuer reprodukciója a 2017-es innovatív és drága Defy El Primero 21-et és a Defy Lab-t követte az ötödik számjegytartományban. Az egyszerűbb modell a sunburst kék tárcsázási verzió, míg az openworked tárcsa olyan személyt fog felkérni, aki nagyra értékelte a Defy Lab Biveri stílusát, beleértve azokat is, amelyek az LVMH márkákból, mint a Hublot és a TAG Heuer. Miután mindkettőt a Baselworldban kezelték, nagyon örültem, hogy a TAG Heuer valami új (és nem El Primerót) kínál ebben a rendkívül versenyképes árkategóriában a $ 6,000 – 8000 dolláros érték között.
Mindkét modell széles szegmenst hozott a vásárlók számára ebben a szegmensben, egy 41 mm-es széles burkolattal, amely csiszolt titánból készült. A TAG Heuer már régóta szinonimája a kronográfoknak, valamint a kisebb kísérleti óráknak. Őszintén szólva, sem a kronográfok, sem a pilóta órái nem lesznek a lista tetején azok számára, akik sokoldalú, mindennapi luxusfigyelőt keresnek. Tehát ezek a két Defy Classic órák kényszerítő alternatívákat kínálnak a mainstream márkák között, mint például a Rolex, az Omega, az IWC és a márkák, mint például a Cartier, amelyek közvetlenül nem versenyeznek a megfelelő termékekkel, de gyakran ugyanazok a demográfiai adatok?
Véleményem szerint az Openworked Defy Classic sok egységet fog mozgatni, mivel csak úgy néz ki, mintha nyilvánvalóan többet fizetne, mint a néhány száz dolláros prémium. A Hublot Big Bang és a TAG Heuer Carrera Heuer 01 között, beleértve az újabb Carrera Heuer 02-t, az Openworked Defy Classic hűen hordozza ezt a különálló LVMH design nyelvet. Szerencsére az openworked tárcsa mindent meglehetősen szimmetrikusan tart, és valójában nagyon olvasható.
A hangszóró építészeti bitjein, mint az öt tuning-villa stílusú “hidak”, látjuk az Elite 670 SK mozdulatot, amely a nem nyitott munkás Elite 670 SK formában jelenik meg a másik Defy Classic karóra számára. Az Elite és az Ultra Thin órákban használt Elite 670 mozgás 28 800 Vph sebességgel működik, és 48 órás erőforrás van. A TAG Heuer szintén frissítette ezt a mozgást, beleértve a szilikon kar és a menekülő kerék.
A legkedvezőbb a replika órájának egyik aspektusa a mozgás 3,88 mm-es vastagsága, ami a 10,75 mm-es tok vastagsága. Ez vékony, és az ilyen sportóráknak köszönhetően sokféle környezetben sokoldalú lehet. 100 méteres vízállósággal rendelkezik, így valóban szabadban viselni, anélkül, hogy aggódnia kellene a nedvesedés miatt. Ebben az árpontban sokan a Defy Classic-hoz vonzódó vásárlóknak nem lehetnek kiterjedt gyűjteményei, és az a képesség, hogy a hüvely alá csúszik, miközben sportos, nagyon vonzó.
A kiállítás kaszinójára nézve láthatjuk a már ismert TAG Heuer csillagot az élvonalban, megnézve a mögöttes mozgalmat. Nagyon szeretem a TAG Heuer esztétikai bélyegzőjét, míg a múltban nincs sok mást mondani. A két különálló tárcsát tekintve azonban stilisztikai és elrendezési különbségek is vannak. Az openworked modellben a dátum ablak 6 órakor van, és a dátumkereket a tárcsát megkerülve nézzük. Tudom, hogy ezek a látható dátumok kerekek néhány embert, míg mások élvezik őket, éppúgy, mint mindenkinek különböző ízük van.
Szerencsére azoknak, akik szeretik a Defy Classic lényegét, de nem a nyíltan modern, nyílt munkát végző tárcsát, a sunburst kék hagyományos modell több mélységgel tárcsázza a tervezés merészségét. Az ablakon 3 órakor ez az elhanyagolhatóbb Defy Classic nem sok a fodrászatban vagy a hangulatban. Egy élénk napsütéses kék tárcsázó, három kéz, és a dátum ablak mindössze az egyszerűség megőrzéséről szól. A “TAG Heuer” és a “Defy” alatti minimális tárcsázási szöveg kiemeli ezt a pontot (bár tényleg a TAG Heuer rajongója vagyok itt is).
Az esztétikai ízek további csökkentése érdekében a TAG Heuer három pántválasztási lehetőséget biztosít a Defy Classic modellhez. A titán karkötő, gumiszalag és gumi alligátor bőrszíj opciókkal mindegyike megfelel a Defy Classic kialakításának, de azt kell mondanom, hogy nagyon szeretem a karkötőt és az egyszerű gumihevedert, mint az alligátor változatot. Aligátort választanék, mert az óra túl sportos.
Ami az LVMH replika órák illeti, itt az ideje, hogy a TAG Heuer szélesebb körű piaci szegmensét érje el, amely esetleg értékelte a márkát, de soha nem talált olyan órát, amely megfelel az életmódjuknak, elég modernnek és sportosnak látszott, és öt szám alatti felvásárlásra alkalmas. Mindezekkel a pontokkal a Defy Classic sorunk sikeresen elvégezte azt is, hogy valami olyan ember, aki nem a legnagyobb kronográf rajongók. A márka és a Biver megérdemli, hogy megértsék, hogy mi a vásárlási szegmens