Breitling Superocean VS Omega Seamaster 300

A Seamaster és a Superocean kollekciók közös nevezője a premier modell esztétikai kiindulópontként való felhasználása, amelyre a teljes produkció a modern közönség számára vonzó lehet, valamint a korlátozott példányszámú, szinte pontos másolatok bemutatása.
A két márka közül vitathatatlanul az Omega a leghűségesebb a szüreti eredetiekhez. A fő Seamaster 300 kollekció tervezési ihletésének nagy részét a CK2913 -ból meríti, különösen a kéz- és órajelzőkből, amelyek szinte közvetlenül az első modellből származnak.
Ha be akar térni a valódi technikákba, ez a kortárs darab áll legközelebb az első óra harmadik iterációjához, a CK2913-3-hoz. Széles nyílmutatókkal rendelkezik, előre számláló előlappal. Ezt szem előtt tartva a másodperc kezén lévő kis nyíl modern érintés.replika órák
A keret, bár kissé vastagabb, mint az első Seamaster, megőrzi egyszerűségét, és csak ötpercenként van hash -jelzője, nem pedig az első 15 percben, mint a későbbi modelleknél. Ami a választást illeti, mindenkinek van valami.
A Seamaster 300 -hoz képest a Breitling Heritage modelljei továbbmennek a modernizáció szempontjából. Bár a három méret közül a legkisebb is jóval nagyobb, mint az eredeti, a formát alaposan módosították. A fülek hosszúak és körülbelül kétszer olyan vastagok, mint a ref. 1004 és 807, így a Heritage modellek modernebb megjelenést kölcsönöznek. Az 1004 és a 807 hosszabb fülekkel rendelkezik, és körülbelül kétszer olyan vastagok, mint a ref. 1004 és 807, így az egész replika órák magasabb kinézetet és lényegesen kevesebb zömök és lekerekített megjelenést kölcsönöz.
A számlap azonban meglehetősen szoros reprodukció, különösen a kezek. Mind a kard alakú percmutató, mind a nagy nyíl alakú óramutató tele van lumineszcenciával, és jól olvasható, ahogy a búvárórához illik. De a kezek rövidebbek, mint az első modellnél, a négy fő pont kör alakja nélkül. És a hat órakor elrejtett dátumfüggvény nem olyan, amit az eredetin találna.
Ami a keretet illeti, annak is ugyanolyan ritka számai vannak, amelyek csak egyszerű vonalakból állnak 5 perces skálán. A legszembetűnőbb modellek a teljesen kék modellek, és még ezek is csodálatosan visszafogottak és feltűnőek.
Ismét mind a kapszula, mind a Boutique kollekció limitált darabjai nagyon szorosan versenyeznek az első kiadásokkal. Furcsa módon azonban a Breitling is úgy döntött, hogy 42 mm -es órákként adja ki őket – nyilvánvalóan nem vintage méretű egy hagyományos ihletésű karóra.